Broodpudding op zijn Indisch
- Herkomst Indonesie
- Categorie Broodgerechten
- Broodpudding recepten
- Bereiden
- Kookboek van judith
- 2 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Beboter een ovenschotel en zet alvast de /krenten in de week (in rum, likeur of thee met een smaakje, dat kun je zelf bepalen).
- Snijd de korsten van het en week het ongeveer 5 tot 10 min.
- in heet water.
- Knijp het daarna goed uit tot het bijna droog is.
- Klop de met de en de en werk het er doorheen.
- Splijt het in de lengte door en snijd het in zeer kleine stukjes.
- Meng het door de broodpap met de geweekte /krenten en het .
- Doe de broodpap in de schotel met kluitjes er bovenop.
- Laat het in 30 tot 40 min.
- gaar worden in de oven.
- Variaties kun je zelf bedenken door bijvoorbeeld kleine stukjes appel toe te voegen of de /krenten te vervangen door alleen appel en/of ander fruit.
- Zorg er wel voor dat je fruit pakt dat niet te veel vocht loslaat.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Broodpudding op zijn Indisch heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 332 kcal | 16% | 1328 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |