Ceviche de camaron (ceviche van scampis)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Reinig de scampis (bewaar de schilden en de hoofden), verwijder het darmkanaal.
    Kook een halve lieter water met wat peper, zout, selder,chilepeper, ui en look, de hoofden en de schilen van de scampis) voeg je scampis toe en verwijder de scampi's eens ze gaar zijn.
    Dadelijk afkoelen en bewaren in de koelkast.

    In de blender of met de staafmixer maal je de tomaten met het sap van de appelsien, en een paar soeplepels van het kookvocht, (voeg peper zout, look en chili toe naar gewenst).
    Je dient een vrij vloeibaar sapje te hebben.
    Zet opzij in de koelkast (of diepvries als je weinig tijd hebt om het te laten afkoelen. )

    Snij de ui in halve ringen (zo dun mogelijk), pekel even en was dan af onder koud water, laat de ui in dit water liggen in de koelkast.

    Pof de popcornmais in 1 eetlepel olie op een hoog vuur, voeg zout toe (geen suiker), zet opzij (niet in de koelkast).

    Bij het serveren leg 6 scampi's in een diep bordje of kommetje, leg er de uitgelekte ui op en overgiet met de tomatensaus (vlak voor het serveren meng je de koriander onder de saus) strooi wat overgebleven koriander over de saus .
    Zet de popcorn op tafel waar iedereen bij kan (deze dient om in de koude soep te strooien net als croutons).

    Tips:

    Wees voorzichtig met het kruiden, te pikant is niet steeds leuk, ook niet iedereen is gek op koriander.
    Moest de saus te zuur zijn kan je wat bijsturen met suiker, honing of ketchup.
    Serveer met een ijskoude pint, witteke of witte wijn naar keuze.

    Smakelijk
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • scampi is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
187 kcal
9%748 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ceviche de camaron (ceviche van scampis)