Champignons-kalfsragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de kalfslappen in kleine stukjes.
  2. Pel en snipper de .
  3. Snijd de champignons in plakjes.
  4. Verhit 10 gram in een koekenpan en fruit de in 10 minuten glazig.
  5. Voeg de kalfsstukjes met bouillon, bouquet garni en toe.
  6. Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees in 1 uur afgedekt op laag vuur gaar.
  7. Verhit 40 gram in een pan met dikke bodem en voeg al roerend de toe.
  8. Voeg al roerend het stoofvocht toe tot er een gebonden saus ontstaat.
  9. Voeg al roerend het vlees met de toe.
  10. Laat de ragout 15 minutne op laag vuur zachtjes pruttelen.
  11. Breng het gerecht op smaak met , en nootmuskaat.
  12. Verwarm de ragoutbakjes volgens de aanwijzing op de verpakking en vul ze met de ragout.
  13. Bestrooi het gerecht met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Champignons-kalfsragout heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Fijn recept wat ik vaak gebruik, en de champignons zijn optioneel, maar gewoon naar smaak toe te voegen, even opbakken en zalig!
Judith 21 november 2015
Her recept is een flauwe afspiegeling van eerder verschenen recepten. Daarnaast word in de bereiding een onbekende hoeveelheid champions inplakjes gesneden waar verder niets mee gedaan word. Beertje
beary 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
93 kcal
4%372 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Champignons-kalfsragout