Chocolade inktvissen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker en de in een kom en mix het door elkaar tot alles zacht is.
  2. Zeef de en het boven de kom.
  3. Voeg het toe en roer alles door elkaar.
  4. Maak met de handen een grote bal van het deeg.
  5. Wikkel de bal in plasticfolie.
  6. Leg het ingepakte deeg een half uur in de diepvries of een uur in de koelkast.
  7. Snijd het deeg door.
  8. Leg een helft weer in de koelkast.
  9. Verdeel de andere helft in vijf stukken.
  10. Kneed het deeg en maar er worstjes van.
  11. Druk de worstjes plat en snijd ze met een bot mes vier keer in voor de poten.
  12. Trek de poten voorzichtig uit elkaar.
  13. Knijp de uiteinden tot een punt en buig ze om.
  14. Haal de andere helft van het deeg uit de koelkast en maak nog vijf inktvissen.
  15. Leg de inktvissen op de bakplaat.
  16. Bak ze in 10-12 min.
  17. gaar.
  18. Laat ze een paar minuten afkoelen en leg ze dan op een taartrooster.
  19. Bestrijk de snoepjes met eiwitglazuur (zie hieronder) en druk ze op de kop als ogen.
  20. Eiwit glazuur:
  21. Maak van 100 gram poedersuiker op 1 eiwit en roer alles goed door elkaar.
  22. Het mengsel moet glad en glimmend zijn en vrij stijf.
  23. Maak geen grote hoeveelheden, want het droogt erg gauw uit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2171 kcal
108%2171 kcal
Vetten
114 g.
163%114 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
247 g.
95%247 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade inktvissen