Chocolade-notenkrans

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Extra:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor het bij elkaar en kneed het tot een stevig geheel.
  2. Laat het ongeveer een uur rijzen (dit proces heb ik zelf in de broodbakker gedaan).
    Rol het als het gerezen is uit tot een rechthoek en bestrooi met de chocolade, noten en suiker.
    Rol het daarna strak op in de lengte en rol met je handen voorzichtig tot een 'worst' met een lengte van 50-60 cm.
  3. Snij de rol in de lengte doormidden tot ongeveer halverwege en de draai de twee helften om elkaar heen tot een soort vlecht, doe dat ook met de andere kant.
  4. Leg 'vlecht' in een krans op een ingevette bakplaat.
    Laat het ongeveer 40 min.
  5. rijzen.
    Verwarm de over voor op 200 graden.
    Bestrijk het met
    Bak de krans 35 minuten in de voorverwarmde oven.
    Bestrijk de krans na het bakken royaal met bosvruchtenmarmelade en maak een glazuur van de en het water en giet dat over het brood.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • gist en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, stroop
  • rietsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • deeg, boter, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in hazelnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
333 kcal
16%3996 kcal
Vetten
13 g.
19%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%480 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-notenkrans