Coq au Vin
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Coq au vin recepten
- Bereiden
- Kookboek van hoefblad
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd hem in handzame stukken.
- Leg de stukken in een pan en giet de rode er over.
- Laat het vlees nu 24 uur marineren in de .
- De volgende dag begint u met de knoflook te pletten.
- Laat ze 10 minuten rusten en haal dan het vel er af.
- Snijd de knoflook zeer fijn.
- Nu maakt u de schoon en snijd ze in dunne plakjes van ca. 2 mm.
- Voeg de , , knoflook, de en de toe aan de in de .
- Neem wat uit de pan en verwarm dit met de .
- Maak er een glad papje van.
- Voeg wat en toe aan dit papje.
- Giet nu langzaam de toe en verwarm alles goed.
- Als de warm is, doe dan de stukken er bij.
- Kook het geheel nu twee uur.
- Maak de schoon en snijd ze in grove plakken.
- Voeg ze nu toe aan de bijna gare .
- Sudder nog even door en kook de saus verder in.
- Schik de stukken vlees op een schaal met de groenten er omheen.
- Strooi de stukjes brood er over.
- Dien dit gerecht zeer heet op.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Coq au vin41u
-
Recept
Coq au vin op klassieke wijze41u15m
-
Recept
Coq au vin450m
-
Recept
Coq au vin41u20m
-
Recept
Coq au vin42u
-
Recept
Coq au vin met worteltjes en puree41u
Variaties op Coq au Vin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Coq au vin | 10 | Gevogelte |
Coq au vin uit de slow cooker (zonder wijn) | 1 | Hoofdgerechten |
Snelle coq au vin | 1 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 143 kcal | 7% | 572 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |