Coxinhas encantadas

Ingrediënten

+ -
print

De vulling:

Voor het deeg:

Om te paneren:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Fruit , samen met de tijm en de in olijfolie gedurende 1 minuut aan.
  2. Voeg de aubergineblokjes toe en breng op smaak met en .
  3. Bak dit ± 20 minuten door tot de zacht en droog is.
  4. Pureer het geheel in de keukenmachine en laat volledig afkoelen.
  5. Meng dan de parmezaan en de erdoor.
  6. Kook de , verwijder de schil en knijp er een puree van.
  7. Breng in een pan de bouillon, de , de aan de kook en maak op smaak met het .
  8. Voeg dan in één keer alle toe en roer deze er onmiddellijk doorheen.
  9. Blijf gedurende 5 minuten roeren of totdat het begint te drogen.
  10. Haal van het vuur en meng het aardappelmengsel er doorheen.
  11. Kneed de massa ± 2 minuten op een plank door.
  12. Neem een eetlepel van het , vorm er een bal van en druk hem plat tot een schijfje van ± 6 cm.
  13. Leg 1 theelepel van het auberginemengsel in het midden.
  14. Sluit het voorzichtig er omheen en vorm het geheel in een peervorm.
  15. Pas op voor scheuren van het !
  16. Herhaal dit met de rest van het .
  17. Doe het meel, het paneermeel en het losgeklopte ei in aparte kommen.
  18. Paneer iedere coxinha door ze eerst door de , dan door het ei en daarna door het paneermeel te rollen.
  19. Verhit de en bak ze goudbruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • parmezaanse kaas, deeg, groentebouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas, melk, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • parmezaanse kaas, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout, zout, zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
335 kcal
16%2010 kcal
Vetten
23 g.
33%138 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%102 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coxinhas encantadas