Crème Brulée

Ingrediënten

+ -
print

Voor de afwerking:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Sla de los en doe de suiker er bij.
  2. Neem het vanillestokje en snijd deze in de lengte richting voorzichtig open.
  3. Maak de crème fraiche warm en doe het vanillestokje erbij.
  4. Laat dit ca. 5 minuten zachtjes koken.
  5. Giet vervolgens de -crème langzaam, al kloppend, bij de losgeslagen dooiers met de suiker.
  6. Meng dit goed tot er een gladde massa is ontstaan.
  7. Giet dan de massa in de tien bakjes.
  8. Plaats deze dan "au bain marie" in de voorverwarmde oven op 175 graden C.
  9. Laat ze daar ca. 20 à 25 minuten gaar in worden.
  10. Vervolgens de bakjes uit de oven nemen en laten afkoelen.
  11. Gebruik de crème nu binnen 3 dagen.
  12. Voor het opdienen strooit u wat op de crème en brandt deze met een gasbrandertje tot de suiker carameliseerd.
  13. Direct opdienen.
25
25
25

Variaties op Crème Brulée

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Crème Brulée
VariatieAantalGang
Creme brulee14Kerst
Crème brûlée met kersen en rum2Kerst
Advocaat-crème brûlée1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
118 kcal
5%1180 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Crème Brulée