Crème Brulée
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Creme brulee recepten
- Bereiden
- Kookboek van hoefblad
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Sla de los en doe de suiker er bij.
- Neem het vanillestokje en snijd deze in de lengte richting voorzichtig open.
- Maak de crème fraiche warm en doe het vanillestokje erbij.
- Laat dit ca. 5 minuten zachtjes koken.
- Giet vervolgens de -crème langzaam, al kloppend, bij de losgeslagen dooiers met de suiker.
- Meng dit goed tot er een gladde massa is ontstaan.
- Giet dan de massa in de tien bakjes.
- Plaats deze dan "au bain marie" in de voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Laat ze daar ca. 20 à 25 minuten gaar in worden.
- Vervolgens de bakjes uit de oven nemen en laten afkoelen.
- Gebruik de crème nu binnen 3 dagen.
- Voor het opdienen strooit u wat op de crème en brandt deze met een gasbrandertje tot de suiker carameliseerd.
- Direct opdienen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Créme brulée425m
-
Recept
Crème brulee430m
-
Recept
Crème brûlée42u55m
-
Recept
Crème Brûlée met citroen41u
-
Recept
Creme bruleé41u
-
Recept
Driedubbele créme brulee46u40m
Variaties op Crème Brulée
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Creme brulee | 14 | Kerst |
Crème brûlée met kersen en rum | 2 | Kerst |
Sinaasappel créme brûlée | 1 | Kerst |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 118 kcal | 5% | 1180 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 6% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |