Crème brulee
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Creme brulee recepten
- Bereiden
- Kookboek van chris58
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- De met het en 20 gram suiker aan de kook brengen.
- Klop in een kom de met 60 gram suiker los.
- De hete al roerend toevoegen en vervolgens de erdoor roeren.
- opensnijden en de zaadjes eruit schrapen.
- Vanillezaadjes door het melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken.
- Oven voorverwarmen op 120ºC.
- Schaaltjes in braadslede of bakplaat zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes.
- Crème brulee in midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen.
- De grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Op elke crème brulee 1 eetlepel strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten carameliseren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème brulée met frambozenspiesjes41u15m
-
Recept
Chocolade-crème-brûlee met Amarene kersen420m
-
Recept
Advocaat-crème brûlée41u30m
-
Recept
Crème brûlée42u55m
-
Recept
Creme brulée41u15m
-
Recept
Crème brûlée met warme kersen47u30m
Variaties op Crème brulee
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Creme brulee | 14 | Kerst |
Crème brûlée met kersen en rum | 2 | Kerst |
Crème brûlée met warme kersen | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 537 kcal | 26% | 2148 kcal |
Vetten | 40 g. | 57% | 160 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |