Eier-vlechtbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Los de met de op in het handwarme .
    Meng de door het gistwater.
    Kneed hier een stevig deeg van 10 minuten.
    Smelt de boter samen met het .
    Voeg de boter toe aan het deeg.
    Kneed het deeg nog 5 minuten.
    Laat het deeg op een warme plek ca. 30 minuten rijzen.
    Kook de hard en laat ze schrikken en afkoelen.
    Kneed het deeg nogmaals.
    Deel het in drieën en maak er 3 rollen van ca. 40 cm.
    Druk 3 uiteinden op elkaar vast.
    Maak een vlecht met 3 kuiltjes.
    Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Druk de gepelde in de kuiltjes.
    Laat de vlecht op een warme plaats nogmaals 1 uur rijzen
    Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    Plaats het brood in het midden van de oven.
    Gooi een kopje over de ovenvloer.
    Sluit direct de oven deur, pas op stoom!
    Bak het brood mooi bruin in 30-35 minuten.
25
25
25

Variaties op Eier-vlechtbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Eier-vlechtbrood
VariatieAantalGang
Eier-vlechtbrood1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
307 kcal
15%2456 kcal
Vetten
7 g.
11%56 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%16 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%8 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eier-vlechtbrood