Focaccia deeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Mengkom
  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Doe de in een grote mengkom.
  2. Voeg er de gist, het en de aan toe.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet er het en de in.
  4. Vermeng goed met een spatel, tot een zacht soepel deeg.
  5. Kneed nog 10 minuten krachtig door op een bebloemd werkvlak.
  6. Doe het deeg in een ingeoliede kom.
  7. Dek af met plasticfolie en laat 45 minuten rijzen op een droge plek, of tot het deeg verdubbeld is in volume.
  8. Sla het deeg 5-10 minuten terug op een licht bebloemd werkvlak tot het zacht en soepel is.
  9. Rol het deeg vervolgens uit tot een ovaal en leg het op een ingeoliede bakplaat.
  10. Dek af met plasticfolie en laat 20 minuten rusten of tot het in volume verdubbeld is.
  11. Verwijder daarna de folie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Focaccia deeg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik wil dit recept van zelf focacciadeeg maken graag uitproberen. Bij het bakken, hoe hoog is de ovenstand en hoe lang moet het deeg dan gebakken worden? Groetjes Willy
Willy Peltzer 22 december 2013
Kun je het deeg een dag op voorhand maken?
Tielens Anna 24 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
193 kcal
9%772 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Focaccia deeg