Focaccia (Italiaans brood)
- Herkomst Italie
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van zengers
- 6 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Doe de in een beslagkom, samen met het , het en de .
- Kneed alles goed door elkaar.
- Doe de erbij en kneed deze goed er doorheen.
- De bal met deeg verdelen over een springvorm van 26 cm of over een bakplaat, afhankelijk van of je een plat laag brood wil (zoals in Italie in de winkels) of een wat hoger brood.
- Vouw een theedoek over de bakvorm en plaats deze drie kwartier in een oven die eventjes aan is geweest en die nog warm is.
- Na drie kwartier besprenkel je het geheel met .
- En dan met grof en .
- Bak het brood in 20 minuten in een oven van ca. 200 graden C.
- De focaccia is uitstekend geschikt te eten bij soep en bij salades.
- Maar zeker ook te gebruiken bij een feestje om te dopen in dippers.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (6)
Focaccia (Italiaans brood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 220 kcal | 11% | 1320 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 6 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |