Focaccia met olijven, zongedroogde tomaten en rozemarijn

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Los het en de op in het en laat 10 minuten staan.
  2. Maak op je werkblad een hoopje van de met een kuiltje in het midden.
  3. Giet hier vervolgens een flinke scheut van het gistmengsel in.
  4. Roer nu vanuit het midden voorzichtig langs de randen zodat het gistmengsel en de zich mengen.
  5. Als het is opgenomen, voeg je weer wat toe, totdat alles erdoor zit.
  6. Als het goed is, heb je nu een stevig elastisch deeg.
  7. Anders eventueel wat of toevoegen.
  8. En nu kneden, zeker 5 minuten tot je een mooi glad elastisch deeg hebt.
  9. Gebruik hiervoor wat voor op je werkblad en aan je handen.
  10. Maak een bol van het deeg, doe het in een grote bak, maak inkepingen in het deeg en dek de bak af met plastic folie.
  11. Zet de bak vervolgens 40 minuten in de gootsteen (gevuld met warm ).
  12. Ondertussen de oven voorverwarmen op 275 graden celsius.
  13. Als het volume verdubbeld is, mag het deeg uit de bak en moet het nog 1 minuut intensief gekneed worden.
  14. De lucht moet weer helemaal uit het deeg gekneed worden.
  15. Bestuif nu een grote bakplaat met en voor een groot (rond) brood van ongeveer 1,5 cm dik.
  16. Druk nu met je vingers allemaal deukjes in het brood.
  17. Vul deze deukjes met de .
  18. Snijd de tomaatjes julienne en verdeel het samen met de over het brood.
  19. Plaats het brood nu in het midden van de oven en bak in ongeveer 15 minuten af.
  20. Druppel er nu nog wat goede olijfolie over en wat en peper uit de molen.
  21. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
322 kcal
16%2576 kcal
Vetten
9 g.
13%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Focaccia met olijven, zongedroogde tomaten en rozemarijn