Frans stokbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van benkapteijns
- 6 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Maak van de aangegeven ingredienten een vrij slap gewoon gistdeeg.
- Laat het deeg in een gesloten pan ca. 20 minuten rijzen bij ca. 25 graden C.
- Daarna uit de pan nemen, platslaan, opvouwen en opnieuw 15 minuten in de pan doen en deze sluiten.
- Gebruik bij deze bewerking zo weinig mogelijk bloem.
- Pan en werkplank desgewenst iets invetten.
- Alleen bij het vormen mag een weinig bloem worden gebruikt.
- Na de tweede rijs het deeg verdelen in bijv. 3 drie stukken van ca. 270 gram en deze nog 10 á 15 minuten afgedekt laten rijzen.
- Vervolgens vormen tot stokbroden door de deegstukjes iets plat te slaan, ze vervolgens op te rollen en deze rol op de gewenste lengte te brengen.
- De gevormde broden nu op een licht ingevette bakplaat zetten met ca. 7 cm.
- onderlinge afstand.
- Afdekken met een droge theedoek en laten rijzen bij een temperatuur van ca. 26 graden C.
- gedurende ca. 50 minuten.
- Nu de deegstukken met een scherp mesje enkele schuine insnijdingen geven, bedoeld om het deeg op deze plaatsen te laten scheuren.
- Plaats de deegstukken nu in de voorverwarmde oven bij een temperatuur van ca. 230 graden C.
- en bak ze bij 210 graden C.
- krokant gedurende 25 á 30 minuten.
- Stokbrood moet men zo warm mogelijk eten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Frans stokbrood (brood)423u55m
-
Recept
Stokbrood Tonijn-ui-sla410m
Variaties op Frans stokbrood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Frans stokbrood (brood) | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (6)
Frans stokbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 6 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 514 kcal | 25% | 2056 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 99 g. | 38% | 396 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |