Fruitbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van annev
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Maak een papje van het en de helft van het .
- Voeg de of honing eraan toe.
- Doe in een kom een beetje bloem en maak in het midden een kuiltje.
- Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng met 4 vingers het gistmengsel goed door de bloem heen.
- Voeg steeds meer bloem en de rest van toe tot je een mooi elastisch deeg krijgt.
- Kneed het deeg 5 minuten lang in een grote kom of op een schoon werkvlak dat met bloem bestoven is.
- Laat het deeg onder theedoek 30-60 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog even door en rek het in de lengte uit.
- Voeg al het fruit in een keer toe en kneed het fruit goed door het deeg.
- Laat het deeg weer 30-60 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe het brood in een broodvorm of maak er een lang brood van.
- Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak het brood in 25 minuten goudbruin en knapperig.
- Zet een klein schaaltje in de oven zodat er een mooi bruin korstje ontstaat.
- Laat het brood ongeveer 1 uur afkoelen voor het serveren.
Variaties op Fruitbrood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Noten-fruitbrood | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- suiker, frambozen, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 494 kcal | 24% | 1976 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 98 g. | 37% | 392 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 4% | 12 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |