Gegrilde tomaten met garnalen mayonaise
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van katrien-spanje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Meng 2 eetlepels met 2 eetlepels , , , garnaaltjes erdoor samen met wat en fijngesneden bieslook.
- Hou wat garnaaltjes achter om te garneren.
- Op laten stijven in de koelkast.
- Snijd doormidden en haal van de onderkant en de bovenkant een klein schijfje af zodat ze goed stevig staan.
- Klein beetje , en erop.
- Grillpan goed heet laten worden.
- Bovenkant van de tomaat in grillpan tot mooie bruine streep ontstaat.
- Doe dit ook met de andere kant.
- Uit de pan halen en balsamico erop sprenkelen.
- Af laten koelen.
- Leg een bolletje garnalenmayonaise op de tomaat en garneer met 'n sprietje bieslook.
- Schik wat sla op 'n bordje 1 of 2 erop en wat garnaaltjes eromheen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
- mayonaise en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn en mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kwark
- garnalen en garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 115 kcal | 5% | 460 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |