Gehaktbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de losgeklopte en breng het mengsel op smaak met .
  2. Voeg daarna de , knoflook, , olijven en feta toe.
  3. Als het mengsel te nat is, voeg dan wat toe.
  4. Kneed alles goed door elkaar tot het een stevig mengsel wordt.
  5. Kook vervolgens de en laat ze daarna schrikken onder koud stromend water.
  6. Daarna zijn ze eenvoudig te pellen.
  7. Verwijder de schil en zorg dat de heel blijven.
  8. Smeer vervolgens een vuurvaste langwerpige ovenschaal licht in met boter en bestrooi deze met .
  9. Vul de schaal voor de helft met het gehaktmengsel.
  10. Plaats hierop de gekookte , bestrooi deze licht met 1 eetlepel en dek deze weer af met het overige gehakt.
  11. Druk alles stevig aan.
  12. Dek de schaal daarna af met aluminiumfolie en bak het gehaktbrood goudbruin en gaar in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
  13. Verwijder na 20 minuten de aluminiumfolie en laat het gehaktbrood nog 10 minuten kleuren in de oven zonder aluminiumfolie.
  14. Neem het gehaktbrood daarna uit de oven en laat het geheel afkoelen.
  15. Keer het vervolgens om op een ruime schaal.
  16. Serveer met en .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Gehaktbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gehaktbrood
VariatieAantalGang
Gehaktbrood13Vlees
Gehaktbroodjes5Broodgerechten
Krokant gehaktbrood2Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel en fetakaas
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Gehaktbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik en mijn gezin vonden het heerlijk!
Johan 16 mei 2012
Lekker is het. Groetjes, Ellen uit Almere
Ellen 10 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
329 kcal
16%1316 kcal
Vetten
20 g.
28%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktbrood