Gehaktbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Deeg:
  2. De opwarmen (lauw) en de in de smelten, dan de bloem, , en door een zeef halen en in een schaal doen.
  3. Dan doe je er langzaam de warme bij en de .
  4. Dit alles mengen en goed kneden.
  5. Maak er een bal van en laat het 2 uurtjes rijzen.
  6. Doe er een vochtige theedoek overheen (anders wordt het droog).
  7. Je kan hem dan vervolgens nog een keer kneden en weer laten rijzen.
  8. Dan worden de broodjes nog zachter, dat heb ik gedaan.
  9. Vulling:
  10. Meng alle ingredienten van de vulling, proef of het lekker gekruid is enzo.
  11. Neem van het klein bolletje van 50 gram en maak het plat, leg de vulling erop, Maak het dicht zodat het ronde bolletjes worden.
  12. Als je ze allemaal heb afgewerkt, nog even laten rijzen.
  13. Dan besmeer je ze met een lichtgeklopt eitje en sesamzaad.
  14. Leg ze met de naad onder in het bakblik, en dan in de oven op 200 graden C.
  15. voor 15 min.
  16. ongeveer totdat ze mooi goudbruin zijn.
  17. Ik heb ze daarna allemaal koud laten worden, in transparante folie gedaan en bevroren in de vriezer.
  18. Zo zijn ze heel lang houdbaar en kan je ze in de oven of in de magnetron opwarmen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Gehaktbroodjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gehaktbroodjes
VariatieAantalGang
Gehaktbroodjes4Hapjes
Rundergehaktbroodjes1Bijgerechten
Gehaktbroodjes met provinciale kruiden1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en meel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Gehaktbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik ga dit recept maken voor kerstavond hoop dat het gaat smaken!
Zoefje 24 november 2012
Sorry ik ben lange tijd niet op mijn receptenboek geweest, maar teveel gist smaakt gewoon niet lekker. Je gebruikt zeker die blauwe pakjes en dan in een keer in het deeg. Beter is om gist bij een goed... Lees reactie
christina57 23 oktober 2012
Waarom zoveel gist en ook zoveel bakpoeder in die broodjes. Zelf maak ik ook gevulde broodjes maar gebruik alleen maar 25 gram gist en die rijzen heel goed. Sorry voor mijn negatieve bericht. Christ... Lees reactie
christina57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5122 kcal
256%5122 kcal
Vetten
170 g.
244%170 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
492 g.
189%492 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktbroodjes