Gehaktbroodjes met olijvenkwark

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Was de en de .
  2. Snijd de in ringen.
  3. Snijd de in blokjes.
  4. Pel en snipper knoflook.
  5. Rul het gehakt in 1 eetlepel hete .
  6. Smoor de groenten en de knoflook kort mee.
  7. Voeg de toe en bak hem kort mee.
  8. Breng op smaak met , en .
  9. Voeg 100 milliliter water toe.
  10. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  11. Breng nogmaals op smaak en laat afkoelen.
  12. Meng 250 gram kwark, de melk, 7-8 eetlepels , een snufje en 1 ei.
  13. Meng 400 gram en het , voeg toe aan het kwarkmengsel en kneed het met de mixer doorelkaar.
  14. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en rol deze steeds op een beetje uit tot een ovaal (ca. 16 x 20 cm).
  15. Verdeel het gehakt over de deegplakjes, maar laat ca. 2 cm vrij van de rand.
  16. Kluts 1 ei en bestrijk de deegranden ermee.
  17. Klap het deeg over de vulling en druk het aan de randen goed aan.
  18. Leg de gehaktbroodjes op een met bakpapier bekleed bakblik.
  19. Bestrijk ze met de rest van het ei en strooi er een beetje over.
  20. Bak de gehaktbroodjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  21. Snijd de klein, op 1 eetlepel na.
  22. Was de en snijd hem grof.
  23. Meng de en de met 250 milliliter kwark en het , Breng op smaak met en .
  24. Garneer de kwark met de rest van de .
  25. De gehaktbroodjes warm opdienen met de olijvenkwarkdip.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gehaktbroodjes met olijvenkwark heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Brood met bakpoeder wordt niet luchtig, maar hard, ondanks dat er kwark in zit. melk staat in het recept niet vermeld, wel in de werkwijze.
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
633 kcal
31%3798 kcal
Vetten
26 g.
37%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
21%324 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktbroodjes met olijvenkwark