Gehaktbroodjes
- Herkomst Turkije
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Muzhda
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Snijd de fijn en bak dit ligt in de pan.
- Doe de en fijn gesneden en bij en bak het rul.
- Nadat het goed gebakken is laat je het afkoelen.
Doe in een kom de en en klop het goed om.
Vervolgens haal je 1 vel loempia los en doop je het in de mengsel. - Vervolgens haal je het eruit en leg het op het aanrecht.
- Je doet het neerleggen als of je een cheque gaat draaien met het loempiavel.
- Nadat je het cheque gedraaid heb maak je er een roos van.
- En zo krijg je een roosbroodje.
- Dit doe je uiteraard met alle vellen en zet het 1 voor 1 op het oven bakplaat.
- Wel eerst insmeren met of bakpapier gebruiken.
- Het kan in de oven op 200 graden en laten bakken totdat het goudbruin is.
Suggestie:
Je kan de vulling ook veranderen met fetta kaas en peterselie. - Wel de fetakaas een uur in een kom met water leggen zodat het eruit kan.
- De fijn snijden en kneden met fetakaas.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gehaktbroodjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gehaktbroodjes | 4 | Broodgerechten |
Rundergehaktbroodjes | 1 | Bijgerechten |
Gehaktbroodjes met provinciale kruiden | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- loempiavellen is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 260 kcal | 13% | 1560 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |