Gerookte zalmquiche

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Wrijf de blokjes fijn met de tot fijne korrels.
  2. Voeg dan , en toe en kneed tot een deeg.
  3. Vorm van 2/3 van het deeg een ronde bal, druk een beetje plat en wikkel in plastic folie.
  4. Herhaal dit met het overige deeg.
  5. Laat de deegballen 1 uur in de koelkast rusten.
  6. Verhit de oven voor op 160 graden C.
  7. Haal het deeg uit de koeling en rol de grote bal uit tot een grote plak die groot genoeg is om een springvorm van 24 cm doorsnede te bekleden.
  8. Doe hetzelfde met de kleine bal (dit word het deksel van de quiche).
  9. Vet de vorm in met of gebruik bakpapier.
  10. Fruit de in de tot hij glazig ziet.
  11. Voeg zalm, , knoflook en spinazie toe, draai het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.
  12. Bedek de bodem van de vorm met het zalmmengsel.
  13. Kluts de met de , en en giet deze over de zalm.
  14. Dek de quiche af met de tweede deegplak.
  15. Druk de deegranden op elkaar.
  16. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • diepvriesspinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter om in te vetten, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter om in te vetten, boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter om in te vetten, boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
298 kcal
14%2384 kcal
Vetten
19 g.
28%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gerookte zalmquiche