Gevlochten brood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de met de , en broodmix en kneed er een soepel deeg van.
  2. Laat het deeg afgedekt 15 minuten op een warme plaats rijzen.
  3. Kneed het deeg nog even goed door.
  4. Verdeel het deeg in 3 gelijke porties en vorm er lange rollen van 30 cm van.
  5. Bestuif een werkvlek en vlecht de rollen.
  6. Leg het gevlochten brood op een ingevette bakplaat.
  7. Klop de met de los en bestrijk het brood ermee.
  8. Laat het brood afgedekt nog 20 minuten rijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  10. en bak het brood in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter om in te vetten, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, boter om in te vetten, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gevlochten brood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Leuk recept maar 1 pak witbroodmix. Hoeveel gram moet dat zijn want ik veronderstel dat er verschillende grotes zijn van pakken broodmix?
Freya 25 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
139 kcal
6%556 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevlochten brood