Gevlochten brood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 1 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Meng in een kom de met de , en broodmix en kneed er een soepel deeg van.
- Laat het deeg afgedekt 15 minuten op een warme plaats rijzen.
- Kneed het deeg nog even goed door.
- Verdeel het deeg in 3 gelijke porties en vorm er lange rollen van 30 cm van.
- Bestuif een werkvlek en vlecht de rollen.
- Leg het gevlochten brood op een ingevette bakplaat.
- Klop de met de los en bestrijk het brood ermee.
- Laat het brood afgedekt nog 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- en bak het brood in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter om in te vetten, room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, boter om in te vetten, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Gevlochten brood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 139 kcal | 6% | 556 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |