Gevuld- of kerstbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Tip:
- zet de rozijnen een dag ervoor 2 uur in heet water in de week, laten uitlekken in een vergiet, laten drogen in een kom, en eventueel wat rum toevoegen.
Tip: - Voor een smakelijk brood zoals een muesli brood, de voor de helft vervangen door volkorenmeel.
Meng de ingrediënten en kneed een soepel deeg.
Maak van het deeg een bol en doe hier de van tevoren klaargemaakte vulling overheen, laat het deeg 10 minuten rijzen.
Steek de vulling met een mes of krabber voorzichtig al knedend door het deeg.
Maak vervolgens van het doorgewerkte deeg een bol en laat dit, afgedekt, 20 minuten op een warme plaats rijzen.
Vervolgens kan het deeg worden opgemaakt als busbrood of als kerstbrood De bol iets uitrollen, invouwen en oprollen voor een busbrood. - Het deeg met rolstok uitrollen, een pil amandelspijs van ongeveer 150 gram in het midden plaatsen en de plak deeg toevouwen.
- Geef het brood nog een narijs van ongeveer 45 minuten en bak het gevulde of kerstbrood in een rustige oven van 220 graden gedurende 25 - 30 minuten mooi goudbruin.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brood | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1777 kcal | 88% | 3554 kcal |
Vetten | 41 g. | 59% | 82 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 308 g. | 118% | 616 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 4 g. | 4% | 8 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |