Gevulde aubergines
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Gevulde aubergine recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Was de en snijd de steelaanzet weg.
- Halveer ze in de lengte en verwijder het vruchtvlees zodat een soort bootje ontstaat met een schildikte van zo'n 1,5 cm.
- Bestrooi met en leg ze omgekeerd in een vergiet.
- Laat ze een half uur liggen.
- Hak ondertussen het verwijderde vruchtvlees grof.
- Pel en snipper de en de .
- Verhit de olie en bak hierin de gehakte aubergine.
- Voeg en toe en fruit ca. 15 minuten zachtjes.
- Breng op smaak met en en draai het vuur onder de pan uit.
- Snijd de tomaat en de in plakken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Spoel de auberginehelften af en dep ze droog.
- Leg ze op een bakplaat en vul ze met het gebakken aubergine-uimengsel.
- Druk licht aan.
- leg hierop afwisselend de tomaat en mozzarellaplakken Besprenkel met en bestrooi met .
- Zet ca. 45 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gevulde aubergines
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde aubergines | 2 | Groentegerechten |
Op z’n oosters gevulde aubergines | 1 | Groentegerechten |
Balgan (Gevulde aubergines) | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 172 kcal | 8% | 688 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |