Gevulde bloempotbroodjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van kamta2000
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Meng de , en , kneed het tot een soepel samenhangend deeg.
- Vorm er een bolletje van en laat het 10 minuten afgedekt rijzen.
- Vet de bloempotjes in met .
- Halveer de deegbol en druk het met de hand wat platter.
- Zet het bloempotje erop en vouw het deeg om de buitenkant van de potjes heen.
- Bak nu de bloempotjes met deeg in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Meng de met en kruiden naar smaak.
- Haal het broodje van de bloempotjes af en laat ze nog 5 minuten in de oven staan.
- Laat ze daarna afkoelen.
- Smeer nu de binnenkant van de broodjes in met het mayonaisemengsel en leg een plak ham op de bodem, dan wat sla tegen de binnenkant en dan weer ham, en walnootjes.
- Je kunt de vulling ook varieren natuurlijk met hartig gehaktmengsel (champignon, uitje, pepertjes) of zalm.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in broodmix en mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
- margarine, boter, mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mayonaise kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine en mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en mayonaise
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 280 kcal | 14% | 560 kcal |
Vetten | 29 g. | 42% | 58 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 2 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |