Gevulde broodjes met ei
- Herkomst Turkije
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van hulya
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten van het deeg in een kom.
Kneed alles gedurende 5 minuten.
Bedek je de kom met een plastic zakje , en leg je de kom even aan de kant.
Na 45 minuten zal het deeg klaar zijn met rijzen.
Bereiding van de ei vulling:
• Breek de eieren in een kom, voeg hier het zout aan toe en klop alles tot één geheel
Bereiding van de pide:
• Na 45 minuten zal het deeg gerezen zijn, verdeel het deeg in ongeveer 16 kleine bolletjes (ter grootte van een vuist), strooi wat meel op tafel (of aanrecht) om ervoor te zorgen dat de deegbolletjes niet plakken.
• Rol de bolletjes deeg uit ter grootte van een vlakke hand:
• Plaats wat van de geklopte eieren in het midden van het deeg:
Vouw twee kanten van het deeg naar elkaar toe, stop er halverwege mee zodat er een soort opening ontstaat:
Druk de uiteindes op elkaar zodat het geheel niet uit elkaar valt
Leg alle broodjes op een bakplaat, doe deze in een voorverwarmde oven van 220 graden totdat ze goudbruin kleuren (duurt ongeveer 15 minuten).
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 63 kcal | 3% | 378 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |