Gevulde tomaten
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Askie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten doormidden en hol ze uit.
- Bewaar het vruchtvlees.
- Verhit de in een koekenpan en fruit hierin het en de knoflook zachtjes 2 minuten lang.
- Voeg het vruchtvlees van de tomaten en de kruiden toe en laat het 2 minuten pruttelen.
Neem de pan van het vuur en roer er de , de en de helft van de kaas door.
Vul de tomaten met het mengsel en strooi de rest van de kaas er over.
Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal en bak ze 15 minuten in het midden van de oven.
Serveer direct.
Heerlijk bij gegrilde kip of een karbonaadje.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gevulde tomaten
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde tomaten | 7 | Bijgerechten |
Gevulde tomaten met linzen en geitenkaas | 1 | Bijgerechten |
Gevulde tomaten met rookworst | 1 | Koud |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
- boter, provencaalse kruiden, paneermeel, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- provencaalse kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 268 kcal | 13% | 1072 kcal |
Vetten | 60 g. | 86% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 116 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |