Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kroketjes recept
Kroketjes recept

Kroketjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


De olie verhitten samen met de boter en laten uit bruisen.
Niet laten kleuren!
Hierin de sjalotjes even zachtjes smoren en 3,5 eetlepels bloem toevoegen.
Op laag vuur door elkaar roeren totdat de bloem gaar is.
De bloem laat dan los van de bodem.
Nu geleidelijk aan de koude melk erbij gieten en blijven roeren totdat er een gladde massa ontstaat.
Ca. 10 minuten op laag vuur door laten koken.
Vervolgens de ham en gehakte peterselie erdoor mengen en op smaak brengen met peper en zout.
Het geheel in een beboterde schaal gieten.
Even laten afkoelen en afdekken met plasticfolie.
Vervolgens in de koelkast ca. 2 uur laten opstijven.
Daarna het mengsel in twaalf gelijke hoopjes verdelen en er kroketten van vormen.
Rol de kroketjes door de rest van de bloem.
Haal ze daarna door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
Zorg dat de kroketjes aan alle kanten zijn bedekt.
Op een schaal leggen en afgedekt met plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast op laten opstijven.
Vlak voor het gebruik in hete olijfolie of in frituurvet goudbruin afbakken.
Serveer met peterselie en partjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kroketjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven