Hartige taart met groene asperges, zalm en langoustines

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. ontdooien.
  2. Oven voorverwarmen op 200ºC.
  3. in vorm doen.
  4. Randen omvouwen (met water bestrijken om ze te laten plakken), bodem inprikken om ‘m niet te erg te laten omhoogkomen (of blind bakken met een vulling van bonen) en ongeveer 8 minuten in het midden van de oven bakken.
  5. Zalm ontvellen, graten eruit en in blokjes van 1,5 cm snijden.
  6. pellen, darmkanaal eruit en in 2-en snijden.
  7. Kontjes van de afsnijden en weggooien.
  8. De kopjes eraf snijden en even apart houden, de rest in even grote stukken snijden van ongeveer 3 cm.
  9. Water met koken en de gedeeltes van de zonder kopjes 4 minuten koken (afhankelijk van de dikte van de ).
  10. Met de schuimspaan eruit nemen en in een bak doen met ijskoud, gezouten water. (blijft de kleur mooi en de knapperig).
  11. Daarna in hetzelfde water de kopjes 2 minuten koken.
  12. Intussen de uit het koude water nemen en op keukenrol leggen zodat ze goed uitlekken en niet te veel vocht in de taart geven.
  13. Daarna kopjes in het koude water en zelfde behandeling geven.
  14. Wel apart blijven houden.
  15. Intussen is het bladerdeeg goed:
  16. vorm uit de oven nemen.
  17. In koekenpan wat , hele teen knoflook (niet fijnsnijden) provinciaalse en doen.
  18. Hierin kort de zalm samen met de aanbakken voor ongeveer 3 minuten.
  19. Daarna uit laten lekken.
  20. Meng de , , en met de helft van de .
  21. Op de bodem van het eerst de stelen van de leggen, dan de vis erop daarna de kopjes.
  22. Doe nu het slagroommengsel eroverheen en strooi dan de rest van de erover. 45 minuten bakken.
  23. Lekker met een frisse salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg, kaas, kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kookroom en kaas
  • langoustines is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
172 kcal
8%688 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige taart met groene asperges, zalm en langoustines