Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Afrikaanse kip recept
Afrikaanse kip recept

Afrikaanse kip


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklaag goudbruin.
Snijd de kip in grote grove stukken.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een pan of wok en roerbak de kip met de ui, kaneel en djinten ongeveer 5 minuten lang.
Haal de kip uit de pan en doe de tutti frutti in het bakvet.
Voeg 1 deciliter water toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttellen.
Voeg de laatste 2 minuten de honing toe en doe daarna de kip terug in de pan. Laat het door en door heet worden en breng op smaak met wat peper en zout.
Bestrooi het gerecht met de amandelen.

Dit gerecht smaakt heerlijk met couscous en een frisse komkommersalade. Serveer het met een glas gekoelde witte Zuid-Afrikaanse wijn.

Allergenen Informatie

Voor dit afrikaanse kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven