Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam pedis surabaya (pittige kip van het spit) recept
Ajam pedis surabaya (pittige kip van het spit) recept

Ajam pedis surabaya (pittige kip van het spit)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kerf de poten, de kipfilets en de borst in met een scherp mes.
Neem een kopje en doe daar de ketjap in samen met de knoflookpoeder en de djahe.
Wrijf de kip in met de sambal manis, zeker goed in de kerven.
Neem anders meer sambal, zodat alles goed is bestreken.
Bestrooi de kip met paprikapoeder, verse peper en zout.
Houd de kip rechtop en giet de ketjap met kruiden in de kip.
Neem keukengaren om de poten bij elkaar te houden.
Doe de kip in de oven of aan het spit op 260 C voor 65 minuten
Kijk met 50 minuten hoe ver de kip is, dit omdat niet elke kip even groot is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam pedis surabaya (pittige kip van het spit) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven