Amandelkip in sinaasappelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilets in vier gelijke stukken.
    Hak de fijn.
    Maak de champignos schoon en snij deze in stukjes.
    Verwarm de oven voor op 150°C.
    Klop de in een diep bord los.
    Strooi de gehakte in een ander bord.
    Meng het , en goed door elkaar.
    Rol de kipfilets door het kruiden mengsel.
    Rol de filets dan door het ei.
    Vervolgens door de .
    Bak de filets in 50 gr goudbruin en leg ze op een bakplaat.
    Maak een saus van het braadvocht en de en voeg de rode , het , de en de toe, zodat een gladde saus ontstaat.
    Laat deze 15 minuten zachtjes inkoken.
    Laat de kipfilets op de bakplaat in de oven gaar worden.
    Ontvel de tomaten en snij deze in reepjes.
    Verhit 40 gram en smoor de stukjes in 3 minuten gaar.
    Voeg de tomaten toe en breng het gerecht op smaak met en .
    Snij de 's in schijfjes en bak ze om en om in met wat suiker.
    Serveer de , de en de groenten op voorverwarmde borden.
    Maak de sinaasappelsaus af door de toe te voegen en serveer in een verwarmde sauskom.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
731 kcal
36%2924 kcal
Vetten
57 g.
81%228 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
10%8 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
13%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandelkip in sinaasappelsaus