Brusselse kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snij de in stukken en was ze.
  2. Wrijf de kipstukken in met en en bestrooi ze met .
  3. Verhit de en bak de kipstukken aan beide kanten goudbruin.
  4. Haal de kip uit de pan.
  5. Pers de uit.
  6. Was de en halveer ze in de lengte en verwijder de bittere kernen.
  7. Bestrooi de met , besprenkel ze met wat citroensap en bestrooi ze met , en snufje .
  8. Bak de in het achtergebleven bakvet ca. 3 minuten.
  9. Voeg eventueel nog wat toe.
  10. Pel en snipper de en bak ze de laatste minuut met de mee.
  11. Schenk de Tripel over de .
  12. Leg de kip erop en stoof de kip afgedekt ca. 15 minuten.
  13. Roer de créme fraîche door het vocht en laat de kip nog ca. 10 minuten op een laag vuur stoven.
  14. Breng op smaak met , en citroensap.
  15. Was en hak de .
  16. Leg de kip met de groenten op een voorverwarmde schaal.
  17. Kook de saus in tot bijna de helft van de hoeveelheid.
  18. Schenk een deel van de saus over de kip en garneer met de .
  19. Geef de rest van de saus er apart bij.
  20. Drankadvies:
  21. Leffe Tripel
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%908 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brusselse kip