Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chinese kip recept
Chinese kip recept

Chinese kip


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Ui, knoflook, gember en lombok zachtjes fruiten in de olie en boter totdat het begint te kleuren en geuren. De bouten toevoegen samen met de kruiden en ook zachtjes aanbraden. Bouillon, kecap en palmsuiker toevoegen zodat de bouten net niet onderstaan. Zachtjes aan de kook brengen en proeven! Eventueel zout of suiker toevoegen naar smaak. Dan op een heel zacht pitje de bouten langzaam gaar laten trekken in de saus totdat het vlees bijna loslaat. De saus binden met een roux of een beetje maizena.

Serveersuggesties

Mijn moeder serveerde het vroeger met frietjes en sla, maar ik vind het met rijst en atjar van rode ui en komkommer lekkerder.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chinese kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven