Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Coq au Vin recept
Coq au Vin recept

Coq au Vin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kip schoon en snijd hem in handzame stukken. Leg de stukken in een pan en giet de rode wijn er over. Laat het vlees nu 24 uur marineren in de wijn. De volgende dag begint u met de knoflook te pletten. Laat ze 10 minuten rusten en haal dan het vel er af. Snijd de knoflook zeer fijn. Nu maakt u de uien schoon en snijd ze in dunne plakjes van ca. 2 mm. Voeg de thijm, laurier, knoflook, de uien en de cognac toe aan de kip in de wijn. Neem wat wijn uit de pan en verwarm dit met de bloem. Maak er een glad papje van. Voeg wat zout en peper toe aan dit papje. Giet nu langzaam de wijn toe en verwarm alles goed. Als de wijn warm is, doe dan de stukken kip er bij. Kook het geheel nu twee uur. Maak de champignons schoon en snijd ze in grove plakken. Voeg ze nu toe aan de bijna gare kip. Sudder nog even door en kook de saus verder in. Schik de stukken vlees op een schaal met de groenten er omheen. Strooi de stukjes brood er over. Dien dit gerecht zeer heet op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit coq au vin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven