Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eend -Vindaloo recept
Eend -Vindaloo recept

Eend -Vindaloo


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng in een klein kommetje de kurkuma met de gemalen komijn, het paprikapoeder, de gemalen koriander, de cayennepeper en de garam masla en zet apart. Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote braadpan ( wok) en leg daarin zoveel mogelijk stukken eend naast elkaar met het vel naar onderen. Bak de stukken eend in circa 3.5 minuten bruin en doe ze in een kom. Bak op deze manier alle stukken eend. Doe het mosterd- en fenegriekzaad in de hete olie en doe er wanneer het mosterdzaad springt (binnen enkele seconden ) de kerrieblaadjes en ui bij. Bak alles al roerend tot de ui bruin begint te kleuren. Doe de gember en knoflook erbij en bak alles al roerend 1 minuut. Meng de gemengde specerijen uit het kommetje erdoor en doe er de tomaten bij. Verwarm alles al roerend tot de tomaten zacht zijn (2.5 minuten). Roer het aanbaksel van de bodem van de pan. Schep er nu de aangebakken stukken eend door met de azijn, het zout, de suiker en 475 milliliter water. Leg het deksel op de pan, temper het vuur en laat alles onder af en toe roeren 45 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur middelhoog, leg het deksel schuin op de pan en verwarm het gerecht onder regelmatig roeren nog 30 minuten of tot de eend gaar is en de saus enigszins is ingedikt. Schep voor het opdienen zoveel mogelijk vet van het gerecht.

Serveersuggesties

Serveer dit met naan, gebakken rijst of gewone witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eend -vindaloo recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven