Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegrilde citroenkip met parmezaan-rucolapesto recept
Gegrilde citroenkip met parmezaan-rucolapesto recept

Gegrilde citroenkip met parmezaan-rucolapesto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de kipfilets in een kom. Pers 1 citroen uit en schenk het sap over de kipfilets. Laat zeker 1 5 minuten marineren.
Snijd de andere citroen doormidden.
Rooster de pijnboompitten licht goudbruin in een droge koekenpan.
Pureer in een blender of met een staafmixer de pijnboompitten samen met de rucola, knoflook, kaas en olijfolie tot een smeuïge saus. Breng de pesto op smaak met zout en peper
Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Verwarm de olie in een grillpan en grill de kipfilets ca. 5 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn. Leg de laatste 2 minuten de citroenen op de snijkanten bij de kipfilets in de grillpan. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en serveer met de pesto. Knijp eventueel aan tafel de gegrilde citroen over de kip uit.
Lekker met een tomatensalade met rucola en gekookte krieltjes

Allergenen Informatie

Voor dit gegrilde citroenkip met parmezaan-rucolapesto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven