Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde kipfilets met champignonsaus recept
Gevulde kipfilets met champignonsaus recept

Gevulde kipfilets met champignonsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilets zo in dat ze gevuld kunnen worden.
Snijd het brood zonder de korst in piepkleine blokjes.
Snipper de verse salie.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn.
Voeg de champignons, de ui, de knoflook en de salie toe en laat bakken tot het vrijgekomen vocht bijna is verdampt.
Blus af met bouillon en laat nog kort koken.
Breng het op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel in twee gelijke delen.
Het ene deel wordt voor de saus gebruikt en het andere voor de vulling.
Meng de broodblokjes door het deel voor de vulling en zet dit in de koelkast.
Bestrijk 6 velletjes aluminiumfolie met wat boter.
Verdeel de champignonvulling over de kipfilets en rol deze strak in de folie.
Verwarm de oven voor op 220C.
Laat de foliepakketjes op kamertemperatuur komen,
leg ze naast elkaar in een passende ovenschaal en zet ze 20 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat daarna nog 10 minuten rusten voordat ze worden uitgepakt.

Maak intussen de saus.
Verhit het gereserveerde champignonmengsel met de port of de wijn en de koksroom.
Verdeel de in schuine plakken gesneden kipfilets over de borden en schep er de saus over

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde kipfilets met champignonsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven