Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met ham in bladerdeeg recept
Kip met ham in bladerdeeg recept

Kip met ham in bladerdeeg


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in dobbelsteentjes.
Doe het vlees met de ham en de mais in een kom.
Smelt de boter in een pan, meng er de bloem doorheen en roer dit in 1- 2 minuten tot een gladde massa. Voeg vervolgens de melk en de bouillon geleidelijk en onder voortdurend roeren toe. breng het mengsel aan de kook en kook het 2 minuten zachtjes door of totdat het mengsel dik en glad is.
Voeg de mosterd, de kruiden ,peper en zout naar smaak toe en schenk het over de kip. Voeg wat extra melk toe als het mengsel te dik is. Zet het apart. verwarm de oven voor tot 200 graden.
Snijd uit het bladerdeeg een deksel die op een pastei of ovenschaal van 1 liter past. Snijd ook een reep voor op de rand.
Plak de reep bladerdeeg met water op de rand van de schaal. Schep de vulling in de schaal. Leg het deegdeksel eroverheen, maak een snee in het midden van het deegdeksel, om het deeg boven de vulling op te lichten. Druk de rand goed vast op de rand van de pastei. Bestrijk het deksel met het ei en bak de pastei 25 minuten of totdat deze goudbruin is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met ham in bladerdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven