Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paksoi met rijst en toebehoren recept
Paksoi met rijst en toebehoren recept

Paksoi met rijst en toebehoren


Ingrediënten


Bereidingswijze


De saus:
Pel een sjalotje. Snijd de ene helft in dunne reepjes en de andere helft in wat grovere stukjes. Pel een knoflookteen en snijd deze in flinterdunne plakjes. Vermeng de knoflook en de stukjes sjalot en bak ze zacht op "laag vuur" in een eetlepel olijfolie of boter (vooral niet bruin bakken). Voeg na een paar minuten de sjalotreepjes toe en laat ze een minuut meesmoren, samen met een theelepel ras-el-hanout en een theelepel 6-kruidenmix. Los een volle eetlepel biologische juspoeder en een volle theelepel bio-groentebouillon (beide van Vetara) op in 200 milliliter koud water en voeg dit bij het sjalot/knoflookmengsel. Doe er nog een theelepeltje sambal-oelek, een koffielepel pindakaas (opgelost in een eetlepel water), een eetlepel gembersaus en twee eetlepels chillisaus bij. Roer alles goed door elkaar en breng de saus aan de kook. Als de saus niet dik genoeg wordt, roer er dan een koffielepel maizena opgelost in een eetlepel koud water door en laat even doorkoken. Breng de saus op smaak met maggi of een beetje tamari. Ook een snufje geraspte citroenschil geeft een apart effekt aan de smaak.

Toebehoren:
Koop een bakje sateballetjes van Tivall en bepoeder ze met hot paprikapoeder en wat kerriepoeder. Bak ze zachtjes in een eetlepel olijfolie, volgens recept, en maak ze na het bakken glanzend in een eetlepel chillisaus.
Rooster een handje gesorteerde zaden in een droge koekenpan.

De groente:
Was een flinke struik paksoi in koud water en snijd de stengels in stukken van 1 centimeter en het blad in reepjes van 0. 5 centimeter. Snijd een rijpe kleine elstarappel in stukjes en roer die door de paksoi. Zet een wok op "hoog vuur" en roerbak de paksoi en de elstar in twee eetlepels olijfolie en een eetlepel citroensap tot beetgaar.

Maak 2 borden warm en dien alles apart.

Serveersuggesties

Serveer er gaargekookte (zilvervlies)rijst bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paksoi met rijst en toebehoren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven