Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bouillabaise, zuidfranse vissoep recept
Bouillabaise, zuidfranse vissoep recept

Bouillabaise, zuidfranse vissoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de visfilet in stukken van ca. 4 cm. Maak de groente schoon. Snipper de ui en de knoflook, snijd de venkel in stukjes, de aardappelen in schijfjes en de tomaten in vieren. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflooksnippers met de venkelstukjes in ca. 5 minuten zachtjes glazig. Roer af en toe. Roer de stukken tomaat, de aardappelschijfjes, de geraspte citroenschil, de tijm, het laurierblaadje en de safraan erdoor. Schenk de wijn en de visbouillon erbij en breng de vloeistof aan de kook. Laat de soep ca. 1 5 minuten zachtjes koken, tot de groente gaar zijn. Voeg de stukken vis toe en laat ze in 10 minuten zachtjes gaar worden. Breng de soep op smaak met zout en peper. Geef de geraspte kaas er appart bij. Serveer met stokbrood en eventueel met roille (scherpe pepersaus, zie elders in dit receptenboek)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bouillabaise, zuidfranse vissoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bouillabaise, zuidfranse vissoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Zo lekker makkelijk!
    Roelof gaf dit recept op 4 augustus 2012 3 uit 5 sterren
  • Een geweldig recept een zeer smakelijke maaltijd ook voor meerdere personen!
    Lia gaf dit recept op 15 mei 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven