Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoensoep met venkel recept
Pompoensoep met venkel recept

Pompoensoep met venkel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen dan in grove stukken. Verhit een pan met dikke bodem en fruit daarin de gesnipperde ui en venkel glazig. Fruit de kerrie, koriander en anijszaadjes even mee. Doe dan de stukken pompoen erbij en giet de bouillon erbij. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de pompoen zacht is. (20 minuten) Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Roer de room erdoor en garneer de soep met de vers gehakte kruiden.

Serveersuggesties

Lekker met een afgebakken 'pain de Boulogne'.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pompoensoep met venkel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pompoensoep met venkel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Een heerlijke soep die gemakkelijk te maken is. Ik doe er als variatie gestoomde garnalen of uitgebakken spekblokjes in.
    Jo gaf dit recept op 24 december 2011 5 uit 5 sterren
  • Lekker met blokjes chorizo erdoor.
    Clammy gaf dit recept op 28 oktober 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven