Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Met pittig gehakt gevulde tomaten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de boemboe in 1 1/2 deciliter heet water (10 minuten).
Vet een ovenschotel (met een inhoud van 2 liter) in.
Was de tomaten en snijd van de bolle kant het kapje. Lepel de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant met peper en zout.
Leg de tomaten op hun kop op een bord om ze uit te lekken.
Doe het gehakt in een kom en voeg er de boemboe, het ei, een vierde deel van de preiringetjes, 5 eetlepels kokos, ketjap en sambal toe. Meng dit goed door elkaar.
Vul de tomaten met het mengsel en zet ze in de ovenschaal. Strooi de resterende kokos over de tomaten.
Plaats de tomaten in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) en bak ze in 25 minuten bruin en gaar.
Was intussen de taugé en laat het uitlekken.
Doe wat boter in een braadpan en laat hierin de rest van de preiringetjes 1 minuut zachtjes bakken. Schep de taugé hierdoor en bak het ook 1 minuut mee. Breng op smaak met citroensap en ketjap.
Verdeel het prei-taugémengsel over 4 borden. Zet de gevulde tomaten op het mengsel en serveer het met rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit met pittig gehakt gevulde tomaten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven