Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel aubergine-gehakt recept
Ovenschotel aubergine-gehakt recept

Ovenschotel aubergine-gehakt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 225 graden C. Verhit de olie in en grote koekenpan of braadpan. Schep de aubergineblokjes om en bak ze op hoog vuur lichtbruin. Schep het gehakt, 2 theelepels zout en de korianderpoeder erbij. Bak door tot het gehakt rul uit elkaar valt en begint te kleuren. Giet nu de tomatenblokjes bij het aubergine mengsel in de pan en laat op hoog vuur 5 minuten inkoken, roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Schep het auberginemengsel erover en hier overheen de andere helft van de puree. Strooi de kaas over de puree en schuif de ovenschaal 10-1 5 minuten in de voorverwarmde oven, tot de puree goed heet is en het geheel een mooi goudbruin korstje heeft.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel aubergine-gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ovenschotel aubergine-gehakt heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Ik heb de schotel net in de oven gedaan. En het ruikt heerlijk ik ben benieuwd hoe het smaakt. :D
    Imane gaf dit recept op 6 mei 2012 5 uit 5 sterren
  • Lekker gerecht! Je kunt er ook courgette of champignons bij doen.
    Dani gaf dit recept op 20 februari 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven