Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met gehakt en andijvie recept
Ovenschotel met gehakt en andijvie recept

Ovenschotel met gehakt en andijvie


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kook 1 kg aardappelen in kokend water met zout gaar in circa 25 minuten.
Laat de aardappelen uitlekken en stamp ze fijn.
Roer 1 deciliter volle melk en 1 deciliter slagroom door de aardappelen.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Bak 75 gram mager ontbijtspek in reepjes in circa 8 minuten krokant in een droge koekenpan.
Voeg 500 gram gehakt toe en bak dit rul.
Voeg 2 deciliter gezeefde tomaten en 100 gram verkruimelde roquefort toe en bak het mengsel nog even tot een deel van het vocht verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper.
Roerbak de andijvie 5 8 minuten in boter tot deze geslonken is.
Voeg 1 deciliter slagroom toe en verwarm het gerecht nog 2 3 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal,
Schep de andijvie op het gehakt en eindig met de aardappelpuree.
Strooi er 60 gram geraspte kaas over en bak het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met gehakt en andijvie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven