Ovenschotel met rijst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de even 15 minuten voor, giet deze af en overspoel met koud stromend water.
  2. Laat goed uitlekken.
  3. Kruid de enkel met wat , en 1 eetlepel kerriepoeder.
  4. Verhit een beetje in een koekenpan en bak de onder voortdurend omscheppen 3 minuten.
  5. Voeg het en de en rozijnen toe en bak tot het vocht verdampt is.
  6. Verwarm de oven voor op ca 175 graden C.
  7. Beboter een ovenschaal en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  8. Verdeel over de de .
  9. Vervolgens wat toefjes over de boontjes verdelen.
  10. Schep hier het - vruchtenmengsel.
  11. Doe de 2 potten anders in een kom en vermeng deze met de 2e eetlepel kerriepoeder.
  12. Verdeel de anders over de en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
  13. Na een half uur even controleren of alles gaar genoeg is door even een sateprikker in de schotel te prikken.
  14. Gaat deze er gemakkelijk in, dan is alles gaar.
  15. Verdeel voor serveren nog wat toefjes over de ovenschotel.
  16. Tip:
  17. Vervang de eens voor ananas.
25
25
25

Variaties op Ovenschotel met rijst

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ovenschotel met rijst
VariatieAantalGang
Ovenschotel met rijst en dadels1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
790 kcal
39%3160 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
147 g.
56%588 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met rijst