Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met venkel en geitenkaas recept
Ovenschotel met venkel en geitenkaas recept

Ovenschotel met venkel en geitenkaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de gewassen preistukken naast elkaar in een hapjespan. Verdeel de helft van de boter erover en stoof de prei gaar in 1 5 minuten op laag vuur (afgedekt). Tussentijds eenmaal omdraaien. Room, zout en peper toevoegen en prei nog 5 minuten zachtjes door laten koken. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Kook de venkelparten in ruim water met zout in 7 minuten beetgaar, in vergiet laten uitlekken. Prei met schuimspaan uit de hapjespan nemen en rangschik ze samen met de venkel in een ovenschaal. Schenk de room uit de pan erover. Geitenkaas grof erboven verkruimelen. Ovenschaal in het midden van de oven plaatsen en bovenkant in 2 5 minuten goudbruin laten kleuren. Intussen krieltjes halveren en in 10 minuten gaarkoken. Venkelgroen fijn knippen. Krieltjes afgieten en omschudden met zout, peter, 2 eetlepels boter en venkelgroen. Serveer de krieltjes bij de ovenschotel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met venkel en geitenkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven