Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche Lorraine recept
Quiche Lorraine recept

Quiche Lorraine


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg.
Zet de vorm eventueel met blindvulling in de oven en laat 15 min. bakken op 180 graden C.
Rasp intussen de kaas.
Snijd de ham of knip het spek in kleine stukjes en bak dit bruin in een koekenpan.
Doe de eieren in een hoge kom en meng goed met een mixer tot een schuimige massa, voeg de geraspte kaas toe.
Doe de melk/room in een pan en verwarm tot het bijna kookt.
De hete melk bij het eimengsel doen.
Voeg een beetje zout en peper toe.
Haal de vorm uit de oven en verwijder een eventuele blinde vulling.
Strooi 2 eetlepels paneermeel over de bodem, verdeel de ham/spek over de bodem en voeg dan met behulp van een jus of soeplepel het eimengsel toe.
Zet terug in de oven en laat nog 40 a 50 min bij 180 graden C. gaar bakken.
De bovenkant moet iets lichtbruin zijn en stevig aanvoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche lorraine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Quiche Lorraine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Is inderdaad echt lekker!
    Neeltje gaf dit recept op 31 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Erg makkelijk en lekker!
    Marleen gaf dit recept op 18 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik vind dit recept zo fantastisch.
    Leon gaf dit recept op 21 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven