Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Shepherd's Pie recept
Shepherd's Pie recept

Shepherd's Pie


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stam ze fijn. Roer er 20 gram boter en de melk door tot een gladde puree ontstaat. Meng de helft van de geraspte kaas door de pure en voeg naar smaak zout en peper toe. Pel en snipper, terwijl de aardappelen koken, de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons al roerende ca. 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het met een vork rul. Roer de ketchup, de mosterd en de soep (onverdund) door het gehaktmengsel en laat het geheel zachtjes ca. minuten pruttelen. Giet intussen de doperwten af. Roer de doperwten door het gehaktmengsel en voeg naar smaak wat peper toe. Neem de pan van het vuur. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal, spuit de aardappelpuree erop m.b.v. een spuitzak. Klop het ei los en bestrijk hiermee de puree. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak de schotel in een voorverwarmde oven (175°C) in ca. 40 minuten lichtbruin en door en door heet.

Allergenen Informatie

Voor dit shepherd's pie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven