Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spitskoolschotel met gehakt en kaaspuree recept
Spitskoolschotel met gehakt en kaaspuree recept

Spitskoolschotel met gehakt en kaaspuree


Ingrediënten


51

Bereidingswijze


Kook de aardappels in een bodem water met wat zout in 20 minuten gaar.
Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de ui, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de spitskool toe (eventueel in 2 porties) en roerbak de kool in 7 minuten zacht.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden celsius. Schep de appelschijfjes en de kerriepoeder met zout en peper naar smaak door de kool.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuige puree. Roer de kaas en peper en zout naar smaak door.
Schep het gehakt-koolmengsel in de ovenschaal en dek af met de kaaspuree. Bak de schotel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin.

Serveersuggesties

In plaats van spitskool is verse zuurkool ook erg lekker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spitskoolschotel met gehakt en kaaspuree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven